© 2023 Mattel. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

BARBIE

Delen met vrienden:

BARBIE

BARBIE ®

Op 9 maart 1959 werd de eerste Barbiepop op de wereld gezet, gehuld in een zwart-wit gestreept badpak. Meer dan 50 jaar later gaat deze pop nog altijd mee met haar tijd.

Als astronaut, dierenarts, prinses, piloot, surfer of president doet Barbie al generaties lang meisjes dromen en grenzen verleggen! Barbie geeft het goede voorbeeld en moedigt meisjes aan om hun dromen waar te maken en te worden wie ze willen zijn. Barbie begeleidt hen in hun ontwikkeling dankzij de verschillende werelden waarmee ieder meisje zich kan identificeren. Sprookjes, beroepen, familie, mode of beauty: aan jou de keuze! Voor de iets oudere generatie brengt Barbie ook een customizing gamma waarin trends en creativiteit voorop staan.

Aanbevolen leeftijd

3-9 jaar

Website waar te kopen Youtube Facebook Apps spelletjes

Barbie

ONZE GESCHIEDENIS

In 1959 kreeg Ruth het idee voor Barbie toen ze haar dochter Barbara met papieren poppen zag spelen en ze zich realiseerde hoe kleine meisjes hun toekomst zouden kunnen uitstippelen met behulp van een stuk speelgoed.  

Tijdens speelgoedbeurzen werd er echter meteen de spot gedreven met haar pop, maar Ruth gaf niet op. Ze wist dat haar idee veelbelovend was en dat de pop meisjes van over de hele wereld blij zou kunnen maken. 

Bijna 50 jaar later is Barbie wereldwijd een absoluut icoon. Barbie blijft Ruth eren door het glazen plafond te doorbreken, door nieuwe generaties meisjes te inspireren en door hen aan te moedigen om groots te dromen. 

Barbie

ONS SHERO-PROGRAMMA

Het Barbie Shero-programma werd in 2015 opgestart en brengt een eerbetoon aan vrouwen die hun grenzen verleggen om de nieuwe generaties meisjes te inspireren. De Sheroes zijn rolmodellen voor iedereen. Ze steunen Barbie en ze dragen hun steentje bij aan belangrijke kwesties, ze blinken uit in hun vakgebied en ze nemen het voortouw in milieus die doorgaans door mannen gedomineerd worden. 
Deze unieke poppen eren de vrouwen die hun parcours delen met kleine meisjes van over de hele wereld, zodat ze hun immense potentieel kunnen waarmaken. Dankzij deze poppen kunnen meisjes alles worden wat ze maar willen. 

Barbie
Barbie

 

Barbie
Barbie